Velikonoční kokosoví zajíčci
Seznam surovin
- piškoty 250 gramů (kulaté, dětské)
- moučka kokosová 100 gramů
- máslo 200 gramů
- šťáva citronová 1/2 kusu (z 1/2 citronu)
- cukr vanilkový 1 balíček
- čokoláda na vaření 100 gramů
- tuk ztužený (100%) 25 gramů (nebo kakaové máslo)
- cukrářské zdobení (perličky)
Postup přípravy
Osm piškotů dejte stranou, ostatní podrťte válečkem a nasypte do mísy. Přidejte k nim kokos, středně tuhé máslo, citronovou šťávu a uhněťte tvárnou hmotu, kterou rozdělte na osm dílů.
Z poloviny dílku utvořte tělíčko, do spodku vtlačte piškot. Přilepte na tělíčko kuličku jako hlavu a dva válečky coby uši.Připravené zajíčky dejte ztuhnout do lednice.
Pak rozehřejte ve vodní lázni čokoládu s tukem. Zajíce přelijte čokoládou, ještě nezaschlé posypte lehce kokosem a přilepte oči a čumák z cukrových perliček.
Načítám komentáře...