VELIKONOČNÍ SUŠENKY Z GRANOLY
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 130 gramů
- čokoláda 50 gramů (72%)
- jedlá soda 1/2 lžičky
- máslo 110 gramů (změklé)
- med 2 lžíce
- vejce 1 kus
- pšeničné vločky 150 gramů (jahodová granola)
- sůl
Postup přípravy
1. Máslo s medem vyšlehejte do světlé, nadýchané pěny, trvá to asi 10 minut. Zašlehejte vejce, jakmile je důkladně zapracujete, přidejte mouku, sodu, sůl a promíchejte. Přidejte nasekanou čokoládu a granolu a zapracujte je do těsta. Míchejte opatrně, aby granola neztratila strukturu.
2. Plech vyložte pečicím papírem, lžící nanášejte těsto v dostatečných rozestupech, během pečení se totiž těsto „rozteče“. Ještě před uložením do trouby sušenkám pomozte a každou hromádku těsta trochu zploštěte. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 10–13 minut, dokud sušenky nezezlátnou. Hotové nechte vychladnout na mřížce
Načítám komentáře...