VERRINES

Seznam surovin

Drobenka:

Náplň:

Krém:

Karamel:

Krém Chantilly:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Práci si rozdělte na dva dny: nejprve připravte citronovou drobenku, žloutkový krém a karamel. Do mísy dejte všechny suroviny na drobenku a ručně je prohněťte, aby se spojily. Hotovou drobenku vysypte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 160°C 15–20 minut, dokud nezpevní a nezezlátne. Nechte vychladnout a skladujte ve vzduchotěsné nádobě.

2. Připravte karamel: cukr vsypte do rendlíku se silným dnem a na mírném ohni ho zahřívejte, dokud se nerozpustí a nezkaramelizuje. Mezitím přiveďte k varu smetanu a udržujte ji teplou. Jakmile karamel zezlátne, přilijte k němu smetanu – opatrně, směs bude prskat. Míchejte, dokud směs není zcela hladká, pak ji stáhněte z plotny a vmíchejte sůl a máslo. Nechte ji vychladnout a skladujte v lednici.

3. Připravte žloutkový krém: vanilkový lusk podélně rozřízněte a tupou stranou nože z něj vyjměte semínka. Do rendlíku vlijte mléko, přidejte vanilková semínka a pomalu přiveďte k varu. V misce prošlehejte žloutek, cukr, sůl a škrob. Jakmile se mléko začne vařit, naběračkou část odeberte a za stálého šlehání přidejte ke žloutku. Pak žloutkovou směs přilijte do rendlíku k mléku a na mírném ohni vařte, dokud nezhoustne (můžete si pomoct teploměrem, hotová směs by měla mít 85°C). Nepřestávejte míchat, aby se žloutek nesrazil. Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě a pak ji spolu s máslem vmíchejte do krému. Zakryjte potravinářskou fólií, aby se neutvořil škraloup, a uchovávejte v lednici.

4. Druhý den vyšlehejte šlehačku s cukrem a vanilkovými semínky dotuha a vmíchejte mascarpone. Banány nakrájejte na kostičky, mučenku rozkrojte a vydlabejte dužinu. Banány i mučenku promíchejte s citronovou kůrou. Nakonec všechny připravené ingredience rozdělte do skleniček: na dno dejte slaný karamel a část drobenky, pak přidejte banány, krém Chantilly, žloutkový krém a nakonec zbytek drobenky

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...