Višňové knedlíky s houskou
Seznam surovin
- houska 500 gramů (den staré pečivo)
- tvaroh měkký 500 gramů
- višně 450 gramů (nebo jiné letní ovoce)
- smetana zakysaná 250 gramů
- jahody 250 gramů
- mléko 2 decilitry
- mouka pšeničná hrubá 180 gramů
- máslo 100 gramů (rozpuštěné)
- vejce 2 kusy
- ořechy vlašské 50 gramů (nebo lískové, nahrubo nasekané)
- piškoty 20 kusů
- cukr vanilkový 1 balení
- moučka bramborová (škrob) 1 lžička
- cukr moučkový ( na obalení ovoce)
- sůl
- mouka pšeničná hrubá (na vál )
Postup přípravy
Housky rozkrájíme na malé kostičky, zalijeme mlékem, které necháme vsáknout. Vejce rozšleháme a důkladně promícháme s tvarohem, moukou a špetkou soli. Kousky housek promačkáme rukama a smícháme s tvarohovou směsí. Připravíme těsto, ze kterého pomocí hrubé mouky rozválíme váleček a nakrájíme jej na stejně velké kousky.
Vypeckované višně obalujeme v moučkovém cukru, které balíme do těsta. Knedlíky dobře zakulatíme.
V hrnci přivedeme k varu vodu. Solamyl rozmícháme v trošce studené vody a nalijeme do vroucí vody (knedlíky se nebudou rozvařovat). Ihned promícháme a vložíme knedlíky. Ty vaříme podle velikosti přibližně 13 - 14 minut. Uvařené knedlíky vyplavou na povrch.
Válečkem rozdrtíme piškoty, promícháme s vanilinovým cukrem a ořechovými jádry. Knedlíky rozdělíme na porce, přidáme omyté nakrájené jahody nebo jiné ovoce, přelijeme máslem, smetanou a posypeme piškotovou směsí. Kdo chce, může knedlíky ještě přisladit moučkovým cukrem.
Načítám komentáře...