Višňové skleničky s amarettem a rozmarýnem
Seznam surovin
Základ:
- sušenky 100 gramů (Amaretti)
- kompot višňový 300 gramů
- rozmarýn 1 snítka
- čokoláda hořká (na posypání)
Krém:
- sýr krémový 200 gramů (Philadelphia, nebo Buko)
- smetana na šlehání 100 mililitrů
- cukr moučkový 2 lžíce
- likér 2 lžíce (Amaretto)
Postup přípravy
1. Višně i se šťávou přiveďte k varu, přidejte čerstvý rozmarýn, promíchejte, stáhněte z ohně, přelijte do studené misky a nechte vychladnout.
2. Krémový sýr vyšlehejte s cukrem, vmíchejte amaretto a pak ušlehanou šlehačku.
3. Vrstvěte do skleniček: nalámané sušenky, krém, višně, krém a nakonec přidejte nasekanou čokoládu.
Poznámka k receptu
Delikátní a lehký dezert je hotový za pár minut, o chuťový akcent se postará mandlový likér a o překvapení rozmarýn.
Načítám komentáře...