Voňavé kraple
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 115 gramů
- cukr krupice 115 gramů
- vejce 2 kusy
- tuk 1 lžička (rozpuštěný)
- skořice 1 lžička (mletá)
- cukr moučkový (na pocukrování)
Postup přípravy
V míse vyšleháme vejce za postupného přidávání cukru do pěny. Vmícháme mouku a tuk a umícháme hladké těsto.
Plech vyložíme papírem na pečení a lžící na něj naneseme v pruzích připravené těsto, které rozetřeme stěrkou tak, aby pruhy byly dlouhé asi 15 cm, široké nejvýše 4 cm a těsto bylo v tenké vrstvě.
Pruhy těsta poprášíme skořicí, vložíme je do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 5 - 7 minut, dokud okraje těsta nezezlátnou. Ihned po vyjmutí z trouby horké proužky těsta obtočíme kolem válečku, mírně je k němu přitiskneme a necháme vychladnout. Před podáváním kraple pocukrujeme.
Načítám komentáře...