Zabaglione - Žloutková pěna
Seznam surovin
- žloutek 8 kusů
- cukr krupice 4 lžíce
- víno dezertní 4 lžíce (bílé nejlépe druh Marsala)
- ovoce (nebo jedlé květy na ozdobu)
- cukr moučkový (na poprášení)
Postup přípravy
1. Žloutky vyklepněte do mísy, přidejte cukr, dezertní víno a nad párou šlehejte metlou do hustého krému. Marsaly můžete dát klidně víc, záleží na vaší náladě a rozpoložení.
2. Krém rozdělte do skleněných pohárků nebo misek, ozdobte jedlými květy, bílými jahodami nebo jiným ovocem, poprašte moučkovým cukrem a ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Dezert je pojmenovaný po patronovi pâtisserií San Giovannim di Baglionim. Zdobit ho kromě ovoce a jedlých květů můžete i drtí mandlových sušenek Amaretti.
Načítám komentáře...