Zapečená hruška se strouhankou a čokoládou
Seznam surovin
- strouhanka 100 gramů
- čokoláda hořká 10 gramů
- cukr krystal 100 gramů
- máslo 85 gramů
- hrušky 4 kusy (zralé)
- zmrzlina 1 kelímek (dle chuti)
- máta 1 lístek (na ozdobu)
Postup přípravy
1. Předehřejte troubu na 190 °C. Smíchejte strouhanku s nasekanou čokoládou a cukrem. Zalijte rozpuštěným máslem a promíchejte.
2. Oloupané hrušky překrojte na poloviny, vykrojte z nich jádřince a naskládejte je do mělké zapékací mísy. Naneste na ně strouhankovou směs. Pečte 25 - 30 minut. Nechte je asi 10 minut zchladnout.
3. Podávejte se lžící vanilkové zmrzliny a ozdobte lístky máty.
Poznámka k receptu
Použít můžete i kompotované hrušky či jablka, v tom případě ale musíte zkrátit dobu pečení.
Načítám komentáře...