Zapečená jablka a švestky s drobenkou
Seznam surovin
- jablka 750 gramů
- švestky 750 gramů
- cukr krupice 200 gramů (nejlépe polovina hnědého )
- máslo 80 gramů
- koření do perníku 1 lžička
- ovesné vločky 140 gramů (můžete zkombinovat s žitnými a špaldovými)
- ořechová směs 60 gramů (nasekané)
Postup přípravy
Švestky omyjte, osušte a vypeckujte. Můžete je nakrájet na menší kousky.
Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky. Připravené ovoce vložte do máslem vytřeného pekáčku nebo zapékací formy, zasypte ho krupicovým cukrem, zakápněte 4 lžícemi vody, přikryjte a při střední teplotě duste 5 minut.
Změklé máslo promněte s vločkami, kořením a ořechovou směsí a touto drobenkou posypte ovoce. Vložte do trouby vyhřáté na 220°C, teplotu stáhněte na 200°C a pokrm pečte 10-15 minut, dokud není drobenka zlatohnědá. Podávejte teplé.
Poznámka k receptu
Tento dezert můžete oživit kopečkem šlehačky, jogurtu nebo zmrzliny.
Načítám komentáře...