Zapečená jablka a švestky s drobenkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Švestky omyjte, osušte a vypeckujte. Můžete je nakrájet na menší kousky.

Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky. Připravené ovoce vložte do máslem vytřeného pekáčku nebo zapékací formy, zasypte ho krupicovým cukrem, zakápněte 4 lžícemi vody, přikryjte a při střední teplotě duste 5 minut.

Změklé máslo promněte s vločkami, kořením a ořechovou směsí a touto drobenkou posypte ovoce. Vložte do trouby vyhřáté na 220°C, teplotu stáhněte na 200°C a pokrm pečte 10-15 minut, dokud není drobenka zlatohnědá. Podávejte teplé.

Poznámka k receptu

Tento dezert můžete oživit kopečkem šlehačky, jogurtu nebo zmrzliny.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...