Zapečená zmrzlina s bílou čepicí

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Čtyři vhodné šálky nebo zapékací misky necháme dobře vychladit v mrazničce a pak do nich rozdělíme po dvou kopečcích zmrzliny. Překryjeme je mikrotenovou fólií a uložíme alespoň na hodinu do mrazničky.

Mezitím rozpálíme troubu na co nejvyšší teplotu a z alobalu natrháme čtyři širší pruhy, abychom každým mohli obtočit šálek nebo misku se zmrzlinou.

Z bílků vyšleháme pevný sníh, postupně přisypáváme cukr a ušleháme tuhý sníh, který naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Z šálků či misek se zmrzlinou odstraníme fólii, rychle je obtočíme alobalem, dobře ho přimáčkneme a postavíme je na plech.

Každou porci zmrzliny posypeme troškou pistácií, cukrářským sáčkem na zmrzlinu nastříkáme sníh, vše vložíme do rozpálené trouby a rychle zapečeme. Jakmile začne sníh zlátnout (trvá to velice krátkou dobu), plech vyjmeme z trouby, z šálků (misek) odstraníme alobal, a zmrzlinu ihned podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...