Zapečené croissanty

Seznam surovin

Na croissanty:

Na doplnění:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V misce rozšleháme vejce, 1/4 hrnku cukru, mléko, pomerančovou kůru a šťávu a vanilkový extrakt.

Připravíme si čtvercovou zapékací formu o straně asi 20 cm, na dno položíme croissanty a umačkáme je tak, aby ležely jen v jedné vrstvě a nepřekrývaly se. Zalijeme je připravenou vaječnou směsí, položíme na ně talíř a zatlačíme na něj, abychom croissanty ještě více umačkali a všechny byly ponořené. Talíř neodstraňujeme a formu uložíme na 30 – 60 minut do chladničky, aby croissanty dobře nasákly vaječnou směsí.

Z formy odstraníme talíř, zakryjeme ji alobalem, vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme asi 40 minut dozlatova.

Formu vyjmeme z trouby a odstraníme z ní alobal. Troubu přepneme na gril, croissanty posypeme zbylou lžící cukru a vložíme je asi na 2 minuty pod gril, až se cukr roztaví.

Pomerančovou marmeládu rozmícháme ve vhodné misce s horkou vodou a podáváme k horkým croissantům.

Poznámka k receptu

1 hrnek = 250 ml

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...