Zapečený karamel
Seznam surovin
- mléko 600 mililitrů
- vejce 4 kusy
- cukr 80 gramů
- vanilka 1 kus (lusk)
- cukr kostkový 15 kusů
Postup přípravy
Mléko s cukrem a vanilkou uveďte do varu, odstavte a vanilku vyjměte.
Do vyšší mísy dejte vejce, rozmíchejte je metlou (nešlehat do pěny), pomalu za stálého míchání zalijte mlékem a přeceďte přes jemný cedník.
Kostkový cukr dejte na pánev, přidejte 2 lžíce vody a zvolna svařte na světlý karamel.
Do zahřátých varných misek nebo šálků rozdělte karamel, zalijte ho mlékem s vejci.
Do trouby vložte kastrol nebo pekáč, postavte do něj misky, zalijte vodou, aby byly asi do poloviny ponořené, nastavte troubu na 150°C a zvolna pečte asi 1 hodinu. Vyndejte a nechte několik hodin v lednici. Okraje uvolněte a vyklopte na talířky.
Můžete ozdobit ovocem podle sezony nebo šlehačkou.
Načítám komentáře...