Bramborový štrúdl

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Změklý tuk vyšleháme s vejci, kůrou a polovinou dávky cukru do pěny. Vmícháme oloupané a jemně nastrouhané brambory.

Prášek do pečiva prosejeme se solí a moukou k bramborové hmotě. Ze surovin vypracujeme tužší těsto, které rozdělíme na poloviny. Jednu rozválíme na plát, rozložíme jej na pečicí papír potřený tukem a dáme na plech. Rovnoměrně posypeme jablky, poprášíme skořicí a zbylým cukrem.

Překryjeme druhým rozváleným plátem těsta. Ten po stranách dobře přitlačíme ke spodnímu plátu třeba hroty vidličky, vrchní plát ještě hustě propícháme vidličkou. Připravený štrúdl pečeme v troubě vyhřáté na 175° C 40 - 45 minut.

Hodnocení: 3,5/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...