Bramborový závin

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Droždí rozdrobíme do hrnku, přisypeme trochu cukru a mouky, zalijeme 2 lžícemi vlažného mléka, promícháme, zakryjeme ubrouskem a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do mísy najemno nastrouháme oloupané vařené brambory, přidáme krupičku, mouku a promícháme. Pak přidáme cukr, citronovou kůru, sůl, vejce, přilijeme kvásek a máslo a pomocí zbylého vlažného mléka vymícháme hladké těsto, které necháme zakryté utěrkou hodinu v teple vykynout.

Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 3 - 4 mm. V pruhu ho posypeme polovinou mandlových lupínků, rozložíme na ně ovoce, posypeme ho cukrem, pokapeme 3 lžícemi másla a posypeme zbylými mandlovými lupínky. Plát těsta z obou stran přeložíme přes ovoce a okraje k sobě přimáčkneme.

Závin přeložíme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme při 175 °C 40 - 45 minut. Horký závin potřeme zbylým máslem a necháme vychladnout. Před podáváním závin pocukrujeme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...