Bramborový závin s povidly
Seznam surovin
- brambory 750 gramů (vařené ve slupce)
- sůl 10 gramů
- vejce 2 kusy
- krupice 100 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 200 gramů
- švestková povidla 1 sklenice
- rum 1 lžička
- mák
- cukr
- máslo (na přelití)
Postup přípravy
Studené brambory oloupejte, nastrouhejte najemno, osolte a zasypte krupicí a moukou. Rozklepněte vejce a zapracujte ho do směsi. Vypracujte tuhé těsto a rozválejte ho na pomoučeném vále na plát.
Ten potřete povidly smíchanými s rumem a srolujte, zabalte do čisté utěrky nebo ubrousku, vložte do vroucí vody se špetkou soli a 20 minut zvolna vařte. Potom roládu vyjměte, rozbalte a nakrájejte na plátky.
Rozdělte je na talíře, posypte je podle chuti mletým mákem, cukrem a přelijte rozehřátým máslem nebo sádlem.
Načítám komentáře...