Celozrnný jablkový závin

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Listové těsto rozválejte na tloušťku 1 centimetr, posypte směsí celozrnné mouky a klíčků. Přeložte a znovu rozválejte na 1 centimetr. Opět posypte moukou a klíčky, přeložte a tak to opakujte zhruba 5x.
Pak uložte těsto do mikroténového sáčku a zhruba půl hodiny nechte odležet.

Mezitím si připravte jablka; omyjte je, zbavte jadřinců a neloupané rovnou nakrájejte na kostičky. Vál vysypte hladkou moukou, rozválejte na něm odležené těsto (jeho tloušťka by měla být asi 3 mm) a posypte ho klíčky, jablky, cukrem skořicí, rozinkami a opět zasypte klíčky.

Těsto zaviňte tak, aby vytvořilo klasický závin. Pečte v prudší troubě dorůžova.

Poznámka k receptu

Tento závin je chuťově stejný, jako ten klasický. Má však spoustu vitaminů B, E, a je méně tučný.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...