Hruškový závin
Seznam surovin
- hrušky 800 gramů
- listové těsto 1 balení
- strouhanka 2 lžíce
- cukr 2 lžíce
- semínka dýňová 2 lžíce
- mouka pšeničná hladká (na vál)
- vejce 1 kus (na potření)
Postup přípravy
Listové těsto rozdělíme na dvě části a každou rozválíme na kruhový plát. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky.
Oba plátky těsta posypeme strouhankou a rozdělíme na ně plátky hrušek. Pocukrujeme je a pláty těsta zavineme.
Remosku, nebo plech vyložíme pečícím papírem, stočíme do ní jeden závin, potřeme ho rozšlehaným vejcem, posypeme dýňovými semínky a upečeme dozlatova. Stejně upečeme i druhý závin.
Poznámka k receptu
Upečte ho a podávejte ještě teplý, ozdobený kopečkem šlehačky.
Načítám komentáře...