Jablečný závin se zmrzlinou

Seznam surovin

těsto na závin:

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Těsto na závin: zpracujte veškeré suroviny, dokud nezískáte hladké těsto. To potřete olejem a nechte alespoň 20 minut odležet při pokojové teplotě.

Náplň: oloupejte jablka, nakrájejte na menší kousky a v misce smíchejte spolu s cukrem, skořicí, citronovou kůrou a rozinkami. Nakonec přidejte rozdrobené piškoty, aby se vše spojilo.

Vyválejte tenký plát těsta, pokryjte jablečnou náplní a zaviňte. Povrch potřete rozpuštěným máslem a dejte do trouby vyhřáté na 180 stupňů na asi 14 minut. Upečený závin po vychladnutí nakrájejte na plátky, posypte moučkovým cukrem a přidejte kopeček vanilkové zmrzliny.

Poznámka k receptu

Chcete-li ozvláštnit chuť, přidejte k jablečné náplni maliny či rybíz a místo vanilkové zmrzliny servírujte závin se zmrzlinou jahodovou nebo z lesního ovoce.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...