Kynutý závin s mákem a višněmi

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Droždí, lžičku cukru a mouky rozmícháme v části vlažného mléka a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme změklý nastrouhaný tuk a sůl, přilijeme vzešlý kvásek a za postupného přilévání zbylého mléka zaděláme vláčné těsto. Poprášíme ho moukou, zakryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.

Mezitím připravíme makovou náplň. Mletý mák povaříme v mléce za stálého míchání. Směs odstavíme z ohně, vmícháme mleté piškoty, rum, vejce, vanilinový cukr a skořici a náplň podle chuti ještě osladíme.

Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, potřeme ho makovou náplní a posypeme višněmi. Okraje těsta zahneme, těsto stočíme do závinu a okraje těsta dobře umačkáme.

Závin přeložíme na plech vyložený papírem na pečení (spojenou stranou dolů), vložíme do trouby vyhřáté na 160 – 170 °C a upečeme dozlatova. Upečený závin pocukrujeme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...