Listový jablečný závin s ořechy a medem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Přidáme nahrubo nasekané vlašské ořechy, med, piškotové drobečky a vše dobře promícháme.

Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, posypeme ho strouhankou a rozložíme na něj jablečnou směs, kterou posypeme skořicovým cukrem smíchaným s trochou mleté skořice a případně ještě krupicovým cukrem (pokud chceme mít závin sladší). Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a těsto stočíme do závinu. Přebytečné těsto na okrajích odkrojíme a okraje k sobě přitiskneme. Závin opatrně přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a povrch také potřeme rozšlehaným vejcem.

Zbylé odkrojené těsto rozválíme, rádýlkem ho nakrájíme na proužky a ozdobně je přilepíme na závin. Proužky také potřeme zbylým vejcem, závin vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut do světle hněda (dozlatova je málo). Hotový závin pocukrujeme.

Poznámka k receptu

Do závinu jsou nejlepší starší a méně šťavnatá jablka. Těsto pak zůstane hezky křehké a křupavé. Přidejte do závinu i 2 lžíce rozinek, bude chutnější.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...