Listový závin s jablky a rozinkami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky, pokapeme šťávou z citronu, posypeme polovinu cukru a opatrně promícháme. Rozinky zalijeme vínem, překryjeme fólií a minutu povaříme v mikrovlnné troubě. Strouhanku lehce opražíme na másle a když začne zlátnout, přisypeme zbylý cukr a necháme ho za stálého míchání lehce zkaramelizovat.

Těsto rozválíme na pomoučeném válu na obdélník silný asi 2 mm, do středu nasypeme pruh opražené strouhanky, přidáme jablečnou náplň a posypeme ji rozinkami. Okraje těsta lehce potřeme vejcem rozšlehaným se smetanou, přehneme je přes sebe, lehce stlačíme a konce závinu uzavřeme.

Závin přeložíme na plech s papírem na pečení, potřeme zbylým vejcem a upečeme dozlatova při 200 °C (trvá to asi 30 minut).

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...