Listový závin s ricottou a broskvemi
Seznam surovin
- listové těsto 300 gramů
- broskve 300 gramů
- sýr Ricotta 250 gramů
- sýr krémový 80 gramů (Lučina, či Žervé)
- vejce 1 kus
- sušenky máslové 40 gramů (drcené)
- cukr 2 lžíce
- krupice 1 lžíce
- mouka (na vál)
- vejce 1/2 kusu (na potření)
- smetana 1 lžíce (na potření)
Postup přípravy
V míse vyšleháme ricottu s lučinou, vejcem a cukrem. Přimícháme krupičku a na kostičky nakrájené broskve (kompotované necháme dobře odkapat).
Těsto rozválíme na pomoučeném válu na obdélníkový plát silný asi 2 mm, do středu nasypeme pruh drcených sušenek a rozložíme na něj náplň. Okraje těsta lehce potřeme vejcem rozšlehaným se smetanou, přehneme je přes sebe, lehce stlačíme a závin na obou koncích uzavřeme.
Závin opatrně přeložíme spojem dolů na plech s papírem na pečení, potřeme vejcem a upečeme dozlatova při 200 °C (trvá to asi 30 minut).
Načítám komentáře...