Listový závin s ricottou a broskvemi

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse vyšleháme ricottu s lučinou, vejcem a cukrem. Přimícháme krupičku a na kostičky nakrájené broskve (kompotované necháme dobře odkapat).

Těsto rozválíme na pomoučeném válu na obdélníkový plát silný asi 2 mm, do středu nasypeme pruh drcených sušenek a rozložíme na něj náplň. Okraje těsta lehce potřeme vejcem rozšlehaným se smetanou, přehneme je přes sebe, lehce stlačíme a závin na obou koncích uzavřeme.

Závin opatrně přeložíme spojem dolů na plech s papírem na pečení, potřeme vejcem a upečeme dozlatova při 200 °C (trvá to asi 30 minut).

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...