Listový závin s tvarohem a broskvemi
Seznam surovin
- listové těsto 300 gramů
- broskve 300 gramů (čerstvé nebo kompotované )
- tvaroh 200 gramů
- sýr krémový 80 gramů (Lučina, či Žervé)
- cukr krupice 2 lžíce
- vejce 1 kus
- dětská krupice 1 lžíce
- mouka (na vál)
- vejce 1/2 kusu (na potření )
- smetana 1 lžíce (na potření )
Postup přípravy
V míse vyšleháme tvaroh s lučinou, vejcem, cukrem a krupičkou. Broskve nakrájíme na jemné plátky (kompotované necháme nejdříve dobře odkapat).
Těsto rozválíme na pomoučeném válu na obdélník silný asi 2 mm, potřeme ho tvarohovou náplní a poklademe plátky broskví. Okraje těsta lehce potřeme vejcem rozšlehaným se smetanou, plát těsta i s náplní zavineme a okraje těsta k sobě přimáčkneme.
Závin opatrně přeneseme spojem dolů na plech vyložený papírem na pečení, potřeme ho zbylým vejcem se smetanou, vložíme do trouby vyhřáténa 200 °C a pečeme asi 30 minut dozlatova. Pokud těsto začne příliš tmavnout, zakryjeme závin plátem alobalu.
Recept na domácí listové těsto najdete zde.
Načítám komentáře...