Makový závin s višněmi I
Seznam surovin
- těsto na závin 1 kus (dávka)
- mák 2 hrnky (nletý)
- mléko 1 hrnek
- višně 1 hrnek (sušené)
- víno červené 1/2 hrnku
- cukr 1/3 hrnku
- máslo 0,2 kostky
- mouka pšeničná hrubá 5 lžic
- likér višňový 0,4 decilitru
- cukr 2 lžíce
- pomerančová kůra 1/2 lžičky
- cukr krystal (na posypání)
Postup přípravy
Višně zalijeme v misce vhodné do mikrovlnné trouby vínem a likérem, přidáme polovinu cukru a promícháme. Misku zakryjeme fólií a v mikrovlnné troubě necháme na maximální výkon 2 minuty povařit. Mléko svaříme se lžící másla v kastrůlku, přisypeme mák a 5 minut povaříme. Za stálého míchání přisypeme mouku a vaříme ještě 3 minuty. Nakonec přimícháme zbylý cukr, kůru a odstavíme.
Těsto vyndáme z lednice a dál pokračujeme stejně jako u základního závinu, jen rozetřenou náplň před zabalením poklademe vždy polovinou višní.
Dále postupujeme jako u základního závinu, ale před pečením ještě oba záviny posypeme krystalovým cukrem.
Recept na závin najdete zde.
Načítám komentáře...