Podzimní jablečný závin
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 350 gramů
- tuk 250 gramů (tuk na pečení)
- jogurt bílý 150 gramů
- jablka 4 kusy (velká)
- cukr vanilkový 1 balení (Vanilkový cukr Vitana)
- cukr skořicový 1 balení (Skořicový cukr Vitana)
- ořechy vlašské 1 gram (dle oblíbenosti)
- vejce 1 kus (na potření)
Postup přípravy
Mouku, tuk a jogurt propracujeme v hladké těsto, které necháme alespoň 1 hodinu odpočinout v chladu.
Pak těsto rozválíme na tenký plát, na který poklademe oloupaná a najemno nakrájená jablka. Posypeme vanilkovým cukrem, skořicovým cukrem a na konec nahrubo nasekanými ořechy.
Zavineme do závinu a pomašlujeme vajíčkem. Pečeme při 180 °C cca 20 minut.
Načítám komentáře...