PODZIMNÍ ŠTRŮDL
Seznam surovin
- mouka špaldová 150 gramů (Těsto)
- mouka špaldová 150 gramů (Těsto)
- tuk 250 gramů (Těsto)
- voda 100 mililitrů (Těsto)
- ocet 2 lžičky (Těsto)
- sůl 1 špetka (Těsto)
- vanilka 1 špetka (Těsto)
- pudink 1 balení (Krém)
- mléko 150 mililitrů (Krém)
- čekanka 5 lžic (Krém - čekankový sirup)
- tvaroh 1 balení (Krém)
- smetana na šlehání 200 mililitrů (Šlehačka)
- rumová tresť 1 špetka (Šlehačka)
- čekanka 3 lžičky (Šlehačka - čekankový sirup)
- tvaroh 1 balení (Šlehačka)
- dýně 1 kus (Dýňové pyré)
- čekanka 3 lžíce (Dýňové pyré - čekankový sirup)
- skořice 1 špetka (Dýňové pyré)
Postup přípravy
1. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.
2. Suroviny na těsto promícháme a necháme odležet (mouky hladká a celozrnná špalkov). Nejlepší je nechat za nás pracovat robota :-)
3. Pudink uvaříme dle návodu a ještě do teplého zašleháme tvaroh a čekankový sirup
4. Šlehačku vyšleháme a pak přidáme tresť, čekankový sirup a tvaroh a vyšleháme. Dáme do chladu.
5. Těsto vyválíme a naplníme štrůdl pudinkem pudinkem a vařenou dýní s čekankovým sirupem.
6. Pečeme cca 45 minut. Podáváme "pocukrované" proteinem a se šlehačkou.
Poznámka k receptu
Čekanka je myšlena jako čekankový sirup,moc námchutná a syn můsí jíst dietně a bez alergenů,takdoporučuji, kupujuho tady https://www.eshop.kaumy.cz/cekankove-sirupy
Načítám komentáře...