Rychlý štrůdl
Seznam surovin
- listové těsto 1 kus
- jablka 2 kusy (velká)
- strouhanka 5 lžic
- cukr krystal 3 lžíce
- skořice 2 lžičky
- rozinky 1 hrst
- ořechy vlašské 1 hrst
- vejce 1 kus (na potření)
- smetana na šlehání 250 mililitrů
- cukr moučkový (k podávání)
Postup přípravy
1. Listové těsto rozválejte na obdélník, jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky, ořechy nasekejte. Troubu předehřejte na 180 °C.
2. Doprostřed rozváleného těsta nasypte po celé délce strouhanku, na ni navršte jablka, posypte je cukrem, skořicí, ořechy a rozinkami. Náplň důkladně zabalte do těsta, spoje potřete rozšlehaným vejcem, konce obou kratších stran založte dospod štrúdlu a celou nohavici uložte na plech vyložený pečicím papírem.
3. Celý štrúdl potřete rozšlehaným vejcem. Pečte 25 - 30 minut, dokud nezezlátne. Podávejte ho posypaný moučkovým cukrem a se šlehačkou.
4. Pokud chcete být tarantinovsky styloví, i se sklenicí mléka.
Poznámka k receptu
Receptů na štrúdl je spousta, tenhle je ale bezkonkurenčně nejjednodušší a nejrychlejší. Vzhledem k tomu, kolik štrúdlu se spotřebovalo při natáčení scény v Hanebnejch panchartech, je důvodné podezření, že do sebe herci ládovali právě tenhle.
Načítám komentáře...