Sněhový jablkový závin
Seznam surovin
Těsto:
- bílek 4 kusy
- cukr krystal 2 lžíce
- mandle 50 gramů (mleté)
- mouka kukuřičná 50 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balení
- skořice 1 lžička (mletá)
Náplň:
- jablka 3 kusy
- smetana na šlehání 300 mililitrů
- cukr krystal 80 gramů
- skořice 1 lžička (mletá)
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 150°c, plech vyložte pečicím papírem. Z bílků a cukru vyšlehejte tuhý sníh, přidejte mleté mandle a kukuřičnou mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořicí. Opatrně zapracujte. těsto nalijte na připravený plech, rovnoměrně rozetřete a vložte do trouby. Pečte 15 minut nebo dokud není povrch těsta pevný a nazlátlý.
2. Upečený plát překlopte na arch pečicího papíru, stáhněte ten, na kterém se těsto peklo, a společně se spodním papírem zarolujte jako roládu. před plněním nechte dobře vychladnout. Zatímco roláda chladne, připravte náplň: smetanu vyšlehejte dotuha, přidejte cukr a nahrubo nastrouhaná jablka. Podle chuti přisypte skořici a promíchejte. Roládu opatrně rozbalte, potřete náplní a pevně zarolujte. Před podáváním poprašte cukrem moučkou a skořicí.
Načítám komentáře...