Sváteční staročeský závin

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory oloupejte a najemno nastrouhejte. Máslo utřete s cukrem a žloutky, přidejte citronovou kůru, rozinky a pokrájené mandle a vše smíchejte s nastrouhanými bramborami. Z bílků a soli ušlehejte tuhý sníh a vmíchejte ho lehce do směsi.

Listové těsto rozdělte na 2 nebo 3 díly a vyválejte je na pomoučeném vále na tenké pláty. Každý potřete bramborovou nádivkou, stočte do závinu a přendejte na pečicím papíře vyložený plech (nebo můžete plech důkladně vymazat máslem).

Záviny potřete rozkvedlaným vejcem, propíchněte na několika místech vidličkou a vložte do trouby vyhřáté na 200°C. Teplotu po 5 minutách snižte na 180°C a záviny upečte dozlatova. Vychladlé posypte moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým a nakrájejte na řezy.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...