Tajná štrúdla ze Smolenic

Seznam surovin

Těsto:

Náplň a na dokončení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Z uvedených surovin vypracujte ručně těsto (bude to trvat asi 15 minut a ruční práce je kvůli teplotě rukou nutná). Pak těsto uložte minimálně na 6 hodin (ale klidně i na 2 dny) do chladničky odležet.

2. Chladné těsto rozdělte na dvě části a obě postupně rozválejte, potřete olejem, poprašte strouhankou a posypte mletým mákem, cukrem a zrnky vína.

3. Oba pláty zaviňte, potřete je sádlem nebo olejem a při 195 ºC asi 25 minut pečte dorůžova.

Poznámka k receptu

Tento recept pochází z Malokarpatské vinařské oblasti, kde na vinicích dozrávají krásné tmavé bobulky modrého portugalu. Velké vodnaté bobulky konzumního vína z hypermarketu je tak docela nenahradí, pokuste se raději sehnat hrozen s drobnými bobulkami od vinaře.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...