Tažený závin s čerstvým vínem
Seznam surovin
- strouhanka (na posypání)
- máslo 1 lžíce (na potření)
Na těsto:
- mouka pšeničná hladká 140 gramů
- voda 1/2 decilitru (vlažná)
- máslo 50 gramů (přepuštěné)
- olej 1 lžíce (rostlinný)
- ocet 1/2 lžičky
- sůl
Na náplň:
- hroznové víno 1 kilogram (bez pecek)
- vejce 2 kusy
- cukr moučkový 70 gramů
- mandle 30 gramů (sekané )
- máslo 25 gramů
- mouka pšeničná hladká 25 gramů
- citronová kůra (z půlky citronu)
Postup přípravy
Suroviny na těsto důkladně propracujeme na válu, vytvoříme bochánek a dáme ho na 20 minut odpočinout pod teplý hrnec. Máslo přepustíme a necháme zchladnout. V míse vyšleháme vejce s citronovou kůrou a moučkovým cukrem do pěny a vmícháme prosátou mouku, nasekané mandle a zchladlé přepuštěné máslo.
Těsto vyválíme a na utěrce ho vytáhneme do co nejtenčího plátu. Potřeme ho máslem a posypeme strouhankou.
Do krému opatrně vmícháme hroznové víno a poklademe jím těsto. Závin zarolujeme, povrch potřeme máslem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 50 minut dozlatova.
Načítám komentáře...