Tažený závin s čerstvým vínem

Seznam surovin

Na těsto:

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Suroviny na těsto důkladně propracujeme na válu, vytvoříme bochánek a dáme ho na 20 minut odpočinout pod teplý hrnec. Máslo přepustíme a necháme zchladnout. V míse vyšleháme vejce s citronovou kůrou a moučkovým cukrem do pěny a vmícháme prosátou mouku, nasekané mandle a zchladlé přepuštěné máslo.

Těsto vyválíme a na utěrce ho vytáhneme do co nejtenčího plátu. Potřeme ho máslem a posypeme strouhankou.

Do krému opatrně vmícháme hroznové víno a poklademe jím těsto. Závin zarolujeme, povrch potřeme máslem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 50 minut dozlatova.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...