Třešňový závin
Seznam surovin
- třešně 1 kilogram (vypeckované)
- mouka pšeničná hladká 500 gramů
- mléko 16 lžic
- vejce 1 kus
- ocet 1 lžička
- máslo 250 gramů
- cukr krupice 4 lžíce (na zasypání třešní)
- skořice 1 lžička (mletá)
- rum hnědý - tuzemský
- vejce 1 kus (na potření těsta)
Postup přípravy
Hladkou mouku, mléko, vejce, lžičku octa a ztuhlé, nastrouhané máslo vypracujeme na pevné těsto a rozdělíme na 2 díly.
Těsto vyválíme na tenký plát, poklademe třešněmi, posypeme cukrem, skořicí a pokapeme rumem.
Zavineme a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 30 minut.
Načítám komentáře...