Vločkový závin s čokoládou
Seznam surovin
- těsto na závin 1 kus (dávka)
- ovesné vločky 2 hrnky
- cukr 1/2 hrnku
- smetana na vaření 1/3 hrnku
- máslo 1/4 kostky
- sójový suk 2 kusy
- vejce 1 kus
- čokoláda hořká 1 balení
- rum hnědý - tuzemský 2 lžíce (40%)
- skořice (mletá)
- vejce (na potření)
- smetana na vaření (na potření)
Postup přípravy
Vločky lehce opražíme dozlatova na polovině másla. Přisypeme cukr a stále mícháme, dokud nezačnou karamelizovat. Vločky přesypeme do mísy a lžíci vloček si ponecháme stranou na posypání závinu. Do zbylých vloček přidáme nastrouhané suky, vejce, smetanu, rum, skořici a vše zpracujeme na tuhou drobivou hmotu.
Těsto vyndáme z lednice a dál pokračujeme stejně jako u základního závinu, náplň však před zabalením poházíme kousky čokolády.
Dále postupujeme stejně jako u základního závinu, ale místo máslem potíráme záviny před pečením vejcem rozšlehaným se smetanou.
Recept na závin najdete zde.
Načítám komentáře...