Základní závin

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku, přidáme vodu smíchanou s octem, vejcem a solí. Tvaroh promícháme se změklým máslem a zapracujeme jej do moučné směsi. Rukama vypracujeme hladké těsto. Těsto zabalíme do fólie a necháme asi 30 minut odpočinout v lednici.

Těsto rozdělíme na poloviny. Jednu část položíme na papír na pečení velký jako dno plechu, na kterém závin budeme péct, a těsto vyválíme po celé ploše papíru na velmi tenký plát. Kromě okraje jedné z dlouhých stran potřeme celý plát těsta rozehřátým máslem a navrch rozetřeme polovinu vychladlé náplně.

Kratší kraje přeložíme ke středu, okraj těsta bez náplně mírně potřeme vodou a závin opatrně pomocí papíru stočíme. Spoj přimáčkneme, závin přetočíme spojem dolů a i s papírem jej přendáme na plech. Potřeme zbylým máslem a stejným způsobem připravíme také druhý závin. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C 30 minut dozlatova.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...