Závin s tvarohem a ovocem
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 400 gramů
- cukr moučkový 100 gramů
- Hera 30 gramů
- vejce 1 kus
- smetana 5 lžic (nebo mléko)
- kypřící prášek do pečiva 1 balíček
- mouka (na vál)
- vejce (na potření)
Na náplň:
- tvaroh měkký 500 gramů
- ovoce drobné 5 lžic (čerstvé)
- cukr moučkový 3 lžíce
Postup přípravy
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a cukr. Postupně za stálého míchání přiléváme rozehřátý tuk a rozšlehané vejce a na závěr podle potřeby přidáme smetanu nebo mléko. Vypracujeme husté hladké těsto, které rozdělíme na dvě půlky a rozválíme je na pomoučeném válu na dva obdélníky.
Každý obdélník potřeme tvarohem rozmíchaným s cukrem, posypeme drobným ovocem, stočíme do závinu a konce dobře uzavřeme.
Záviny přeložíme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 180 °C.
Načítám komentáře...