Závin z jogurtového těsta
Seznam surovin
- jogurt bílý 150 mililitrů
- Hera 140 gramů
- mouka pšeničná hladká 300 gramů
- žloutek 1 kus
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
- cukr moučkový (na posypání)
- jablka 400 gramů
- hrušky 400 gramů
- skořice 1 špetka (mletá)
- strouhanka 1 hrst
- vejce 1 kus (na potření)
- mléko
Postup přípravy
Na vál prosejte mouku s práškem do pečiva a přidejte na plátky nakrájenou heru. Kulatým nožem zapracujte jogurt a žloutek a rukama vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte v chladu asi půl hodiny odpočinout.
Jablka a hrušky oloupejte a nahrubo nastrouhejte nebo nakrájejte na tenké plátky. Těsto rozdělte na tři stejně velké části a na pomoučeném vále vyválejte z každé tenký plát. Každý plát postupně přeneste na plech vyložený pečicím papírem, posypte ho nasucho opraženou strouhankou, cukrem a skořicí. Do středu plátu podélně nasypte směs ovoce. Jednu stranu přeložte přes ovoce, těsto potřete vejcem rozkvedlaným s troškou mléka, přes ně přeložte protější stranu a opět potřete vejcem.
Záviny postupně upečte v předehřáté troubě při 180 °C.
Poznámka k receptu
Po vychladnutí záviny nakrájejte na řezy a pocukrujte.
Načítám komentáře...