Závin z jogurtového těsta

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na vál prosejte mouku s práškem do pečiva a přidejte na plátky nakrájenou heru. Kulatým nožem zapracujte jogurt a žloutek a rukama vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte v chladu asi půl hodiny odpočinout.

Jablka a hrušky oloupejte a nahrubo nastrouhejte nebo nakrájejte na tenké plátky. Těsto rozdělte na tři stejně velké části a na pomoučeném vále vyválejte z každé tenký plát. Každý plát postupně přeneste na plech vyložený pečicím papírem, posypte ho nasucho opraženou strouhankou, cukrem a skořicí. Do středu plátu podélně nasypte směs ovoce. Jednu stranu přeložte přes ovoce, těsto potřete vejcem rozkvedlaným s troškou mléka, přes ně přeložte protější stranu a opět potřete vejcem.

Záviny postupně upečte v předehřáté troubě při 180 °C.

Poznámka k receptu

Po vychladnutí záviny nakrájejte na řezy a pocukrujte.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...