ZDRAVÁ SNÍDANĚ VE SKLE
Seznam surovin
- jogurt 500 mililitrů (řecký)
- ovesné vločky 90 gramů
- semínka slunečnicová 35 gramů
- jablka 1 kus (malé)
- vanilka 1 kus (lusk)
- zázvor 1 lžička (čerstvý)
- maliny 125 gramů (mražené)
- šťáva citronová (z 1/2 citronu)
- med (podle chuti)
Postup přípravy
1. Vločky a slunečnicová semínka nasucho opečte na pánvi a nechte je zchladnout. Jablko oloupejte, nakrájejte na drobné kostičky a nasypte do mísy. Přidejte najemno nastrouhaný zázvor, vanilková semínka, jogurt a promíchejte.
2. Maliny rozmixujte dohladka, podle potřeby je nařeďte vodou (měly by stačit 2–4 lžíce, aby pyré zůstalo husté) a dochuťte citronovou šťávou a medem. Pak pyré rozdělte do zavařovacích sklenic a část rozetřete po skle, aby později vytvořilo melír. Přidejte jogurtovou směs a před podáváním odložte do lednice.
Poznámka k receptu
Tuhle snídani můžete připravit i dopředu a ráno jen poslepu sáhnout do lednice. Pokud ale toužíte po křupavých vločkách, raději si předem nachystejte jen potřebné ingredience a smíchejte je až těsně před podáváním.
Načítám komentáře...