Zelten - jihotyrolský ovocný chlebíček

Seznam surovin

Na chléb:

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Jemně pokrájíme všechno sušené i kandované ovoce a ořechy. Dáme do mísy srozinkami, citrónovou a pomerančovou kůru a skořením, dobře promícháme a přidáme rum, med a víno. Necháme máčet přes noc.

Druhý den zdroždí uděláme kvásek, přidáme obě mouky, sůl, olej a anýz a vypracujeme vláčné těsto. Necháme kynout asi půl hodiny v teple. Do těsta zamícháme ingredience.

Vypracujeme malé tenké bochánky (cca 2,5 cm), potřeme je sirupem nebo medem, zdobíme kandovaným ovocem a mandlemi a pečeme na 160°C cca. 45 min. Vprůběhu pečení bochánky občas potřeme sirupem.

Necháme vychladnout a uchováváme na chladném místě, aby chlebíčky pěkně zvláčněly.

Poznámka k receptu

Rozpis na ovocnou směs je přibližný. Můžete nahradit jinými druhy, jen by měl být dodržen přibližný poměr ovoce/ořechy.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...