ZLATÉ KOBLIHY

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Mléko ohřejte, rozpusťte v něm sádlo, pak ho nechte zchladnout tak, abyste v něm bez problému udrželi prst. Do mísy prosejte mouku, přidejte cukr, droždí, mléko a vejce. Míchejte, a jakmile se těsto začne spojovat, přisypte sůl. Vypracujte nelepivé těsto (bude řidší než klasické kynuté, ale to se spraví) a nechte 1 hodinu kynout na teplém místě.

2. Vykynuté těsto propracujte, postupně z něj odebírejte kousky a vytvarujte malé kuličky. Vyskládejte je na pracovní plochu a nechte ještě chvilku dokynout. Mezitím v hrnci rozpalte vyšší vrstvu oleje a koblihy osmažte ze všech stran dozlatova. Nechte je zchladnout.

3. Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu a zchladlé koblihy v ní zčásti nebo celé obalte. Odložte je na mříž- ku nebo plech vyložený pečicím papírem, poprašte zlatým prachem a nechte čokoládu ztuhnout. Pak prach můžete ještě lehce rozetřít prstem. Koblihy jsou nejlepší úplně čerstvé.

Poznámka k receptu

Lehké koblihy v čokoládě jsou ideální dezert na party, kde se všechno jí rukama. Udělejte je ve velikosti sousta, bude to akorát. Zlatý prach můžete samozřejmě vynechat, jídlu i večeru ovšem dodá lesk.

ASI 40 KS

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...