Zmrzlina s levandulí
Seznam surovin
- žloutek 7 kusů
- cukr moučkový 200 gramů
- vanilka 1 kus
- mléko 45 mililitrů
- smetana na šlehání 250 mililitrů
- levandule 4 lžíce (sušená nebo čerstvá)
Postup přípravy
1. Žloutky s cukrem utřete do světlé pěny. Vanilku rozkrojte a vyškrábněte z ní semínka.
2. Dřeň i lusk vanilky povařte asi 10 minut v mléce se smetanou. Horkou tekutinu pak přeceďte do žloutkové pěny a vařte za stálého míchání, až hmota zhoustne.
3. Vychladlou směs promíchejte s levandulí, vlijte do misky a vložte nejméně na 2 hodiny (nejlépe ale přes noc) do mrazáku.
Poznámka k receptu
Možná vás překvapí, jak dobře si rozumí sladká vůně exotické vanilky s výrazně aromatickou levandulí. Domácí smetanová zmrzlina s touto voňavou dvojicí opravdu nemá chybu!
350 ml zmrzliny
Načítám komentáře...