Zmrzlinové sendviče

Seznam surovin

Zmrzlina:

Na sušenky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Předehřejte troubu na 170 °C a vyložte dva plechy pečicím papírem. Přesejte do jedné mísy společně mouku a kakao. Máslo, cukr a sůl vyšlehejte do světlé pěny, přidejte vejce a vanilkový extrakt. Znovu promíchejte a postupně přidávejte mouku, dokud všechnu nezapracujete do těsta.

2. Přesuňte těsto na mírně pomoučenou plochu a rozdělte na dva stejné díly. Pokud je příliš měkké, dejte je na 20 minut odpočinout do lednice. Rozválejte každý díl na šířku zhruba 4 mm. Vykrájejte kolečka - množství sušenek závisí na tom, jak velká kola uděláte, počítejte, že na každý sendvič potřebujete dvě kolečka, do některých koleček můžete vytlačit ozdobné důlky. Přeneste na plech.

3. Pečte 16 - 18 minut a nechte vychladnout na mřížce. Sušenky jsou po upečení křehké, ale po vychladnutí se zpevní.

4. Zmrzlina: Smetanu dejte do větší mísy a v menší misce rozmíchejte žloutky. Odeberte část teplého mléka a smíchejte je s čajovým práškem. Vznikne hustá kašička, kterou vmíchejte do smetany. Zbytek horkého mléka opatrně přilévejte pramínkem ke žloutkům a rozmíchejte. Vraťte do hrnce a za stálého míchání vařte, dokud směs nezhoustne na konzistenci řídkého pudinku. Přes cedník nalijte na smetanu. Směs vychlaďte, dejte míchat a zmrazit.

5. Sestavte sendviče. Zmrzlinu nechte povolit 10 - 15 minut v lednici. Robustnější verzi získáte, když na jedno kolečko nanesete lžící zmrzlinu a druhým kolečkem přiklopíte. Elegantnější a pracnější metoda spočívá v tom, že povolenou zmrzlinu rozprostřete na plech a dáte opět zatuhnout. Pak z ní vykrajujete kolečka stejného průměru jako sušenky a rychle vkládáte mezi kolečka.

6. Sestavené sendviče potřebují ještě jednou ztuhnout v mrazáku, vkládejte je mezi pečicí papír, jinak se přilepí.

Poznámka k receptu

Ingredience na 1 litr zmrzliny a 40 sušenek, nutné počítat s mražením 4 hodiny.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...