Anglická snídaně
Seznam surovin
- párek vídeňský 2 kusy
- olej 2 lžíce
- slanina anglická 4 plátky
- rajčata 4 kusy
- fazole bílé 1 konzerva (v rajčatové omáčce)
- vejce 4 kusy
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Do hrnce nalijte trochu vody, vložte pařák a dejte ohřát 4 nožičky párků do páry.
2. Pánev potřete trochou oleje a opečte v něm plátky slaniny dozlatova. Odložte je na teplé místo. Do rozpáleného oleje dejte rajčata rozkrojená na poloviny a opečte je z každé strany asi 3 minuty. Opět odložte na teplé místo.
3. Na stejné pánvi prohřejte fazole v tomatě. Podle chuti osolte a opepřete.
4. V jiné pánvi rozpalte zbylý olej a rozklepněte do něj jednotlivě vejce. Mírně osolte a smažte, dokud bílek neztuhne. (Vejce připravujte jedno po druhém, aby se nespojila.)
5. Na každý talíř naservírujte sázené vejce (volské oko), přidejte nožičku párku, slaninu, opečené rajče a prohřáté fazole. Podávejte s bílým pečivem.
Načítám komentáře...