Baba
Seznam surovin
- brambory 1 kilogram
- uzené maso 200 gramů (moravské, vařené)
- mléko 1,5 decilitru
- kroupy 100 gramů (krupky, trhané)
- mouka pšeničná polohrubá 100 gramů
- vejce 1 kus
- česnek 4 stroužky
- majoránka 3 špetky
- sůl 5 špetek
- pepř černý 1 špetka (mletý)
- sádlo 1 lžíce (na vymazání)
Postup přípravy
Krupky dáme do síta a několikrát řádně propláchneme, až je odtékající voda čirá. Poté je dáme do kastrolku, zalijeme vodou a uvaříme doměkka.
Brambory oloupeme, najemno nastrouháme, po chvíli z nich slijeme vodu a přidáme teplé mléko. Vše promícháme s krupkami, vejci, česnekem utřeným se solí, majoránkou a pepřem. Hmotu dáme do sádlem vymazané formy a vršek posypeme nakrájeným uzeným masem, které mírně vtlačíme do těsta.
Připravenou babu pečeme v troubě vyhřáté na 190° C 50 minut dozlatova.
Načítám komentáře...