Bazalkové lívanečky s lososem

Seznam surovin

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme vlažné mléko, vejce, polovinu rozpuštěného másla, mouku a droždí a metličkou vše prošleháme na hladké těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme v teple vykynout. Do vykynutého těsta vmícháme nasekané bazalkové lístky.

Pánev rozpálíme na střední teplotu, vytřeme olejem a lžící do ní lijeme těsto, které rozetřeme do malých lívanečků a opečeme je z obou stran dozlatova. Hotové lívanečky potřeme druhou polovinou rozpuštěného másla.

Zakysanou smetanu smícháme s tvarohem, solí a pepřem. Tvaroh rozdělíme na lívanečky a ozdobíme je lístky rukoly a plátky uzeného lososa.

Poznámka k receptu

Místo uzeného lososa můžete použít jakoukoli jinou uzenou rybu bez kostí a kůže.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...