Bazalkové lívanečky s lososem
Seznam surovin
- mléko 1 decilitr
- olej (na opečení)
- mouka pšeničná hladká 90 gramů
- vejce 1 kus
- máslo 2 lžíce (rozpuštěné)
- bazalka 3 snítky
- droždí 10 gramů
Na ozdobení:
- tvaroh měkký 100 gramů (tučný)
- smetana zakysaná 1 decilitr
- losos 4 plátky (uzený)
- rukola 1 hrst
- pepř
- sůl
Postup přípravy
V míse smícháme vlažné mléko, vejce, polovinu rozpuštěného másla, mouku a droždí a metličkou vše prošleháme na hladké těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme v teple vykynout. Do vykynutého těsta vmícháme nasekané bazalkové lístky.
Pánev rozpálíme na střední teplotu, vytřeme olejem a lžící do ní lijeme těsto, které rozetřeme do malých lívanečků a opečeme je z obou stran dozlatova. Hotové lívanečky potřeme druhou polovinou rozpuštěného másla.
Zakysanou smetanu smícháme s tvarohem, solí a pepřem. Tvaroh rozdělíme na lívanečky a ozdobíme je lístky rukoly a plátky uzeného lososa.
Poznámka k receptu
Místo uzeného lososa můžete použít jakoukoli jinou uzenou rybu bez kostí a kůže.
Načítám komentáře...