Bezlepkové brynzové halušky
Seznam surovin
- těsto 200 gramů (směs na Jáhlové těsto Nominal)
- voda 200 mililitrů
- vejce 2 kusy
- sýr Brynza 200 gramů
- slanina 150 gramů
Postup přípravy
Suroviny na halušky promícháme a necháme asi 10 minut odležet. Poté prohněteme a protlačíme skrz haluškové sítko do vroucí mírně osolené vody. Vaříme krátce 3 až 4 minuty. Po vytažení necháme odkapat v cedníku.
Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi. Servírovat můžeme dvojím způsobem:
1) Horké noky promícháme s teplou brynzou, která se na nich roztopí a na konec polijeme rozškvařenou slaninou.
2) Rozškvařenou slaninu stáhneme z ohně, přidáme brynzu a nakonec vmícháme horké noky.
Načítám komentáře...