Alpský nákyp

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Z másla a mouky připravte hladkou jíšku. Asi 5 minut ji restujte a poté k ní za stálého míchání přilijte pivo, znovu vařte zhruba 10 minut a pak odstavte ze sporáku.

2. Do vychladlé jíšky vmíchejte žloutky a dvě třetiny najemno nastrouhaného sýra, lehce ji osolte a opepřete.

3. Do směsi opatrně zapracujte pevný sníh z bílků. Těsto rozetřete do tukem vymazaných a moukou vysypaných formiček.

4. Pečte v troubě předehřáté na 170°C, až nákyp na povrchu zezlátne. Asi 5 minut před koncem pečení ho pak posypte zbylým sýrem.

5. Podávejte nejlépe s míchaným salátem.

Poznámka k receptu

Velmi prosté jídlo z mála surovin, ovšem připravené vysoce elegantním způsobem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...