Bageta s hráškovými placičkami
Seznam surovin
- bageta 4 kusy
- hrášek 300 gramů (mražený)
- mouka 3 lžíce (hladká)
- kypřící prášek do pečiva 1/2 lžičky
- vejce 2 kusy
- jogurt bílý 200 mililitrů
- citronová kůra 1 lžíce
- petržel hladkolistá 1 hrst
- ředkvičky 1 svazek
- olej (na smažení)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, vhoďte do ní hrášek a krátce povařte – měly by stačit asi 3 minuty. Pak ho sceďte, přesypte do větší mísy a šťouchadlem na brambory rozšťouchejte na téměř hladkou kaši. Přidejte vejce, kypřicí prášek, nasekanou petrželku, mouku a dobře promíchejte – výsledkem by mělo být tvárné těstíčko. Vytvarujte z něj placičky a opečte je na rozpáleném oleji.
2. Jogurt promíchejte s citronovou kůrou, můžete ho i lehce osolit a opepřit. Ředkvičky nakrájejte na tenké plátky, bagety rozkrojte. Spodní část bagety pomažte ochuceným jogurtem, naskládejte na ni placičky a nakonec zasypte ředkvičkami. Přiklopte vrchní částí bagety
Načítám komentáře...