Balkánský nákyp
Seznam surovin
- sýr měkký 250 gramů (balkánský)
- rýže dlouhozrnná 200 gramů (syrová)
- paprika zelená 4 kusy
- jogurt bílý 150 gramů (hustý)
- vejce 3 kusy
- bujon drůbeží 1 kostka
- pepř černý 1 špetka (mletý )
- tuk 1 lžíce (na vymazání)
- strouhanka 2 lžíce (na vysypání)
Postup přípravy
Propranou rýži zalijeme studenou vodou tak, aby dosahovala 1,5 cm nad rýži, a přivedeme ji k varu. Přidáme rozdrobenou kostku bujonu, promícháme a vaříme doměkka. Rýži odstavíme a necháme úplně zchladnout.
Papriky bez semínek rozkrájíme na čtvrtky, rozložíme je do trouby na mřížku a grilujeme 5 - 8 minut, dokud slupky nemají černé puchýře. Přendáme je do mikrotenového sáčku, necháme zapařit a oloupeme. Sýr nakrájíme na kostičky.
Do vymazané a vysypané rozevírací dortové formy (průměr 20 cm) dáme polovinu rýže, na ni rozložíme polovinu paprik a posypeme polovinou sýru. Vejce prošleháme s jogurtem a polovinou směsi zalijeme suroviny ve formě. Celý postup zopakujeme. Nákyp pečeme v troubě vyhřáté na 185°C 45 minut.
Načítám komentáře...