Bánh mì s tofu v citronové trávě

Seznam surovin

Náplň:

Na dokončení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Smíchejte sójovou omáčku, nasekanou citronovou trávu a sambal oelek nebo čerstvé chilli se dvěma lžícemi oleje.

2. Tofu dobře osušte, rozřízněte uprostřed podélně a pak na pět dílů, celkem budete mít 10 dílků z jednoho kusu. Vložte do připravené marinády, opatrně obalte ze všech stran a nechte v chladu odležet alespoň 1 hodinu.

3. Na pánvi rozehřejte větší množství oleje (tak, aby bylo tofu do poloviny ponořené) a smažte tofu dozlatova z obou stran při střední teplotě. Z usmaženého tofu odsajte pomocí ubrousku přebytečný olej.

4. Bagety podélně nařízněte z jedné strany, druhou nechte nedokrojenou. Natřete obě strany majonézou a vkládejte suroviny v pořadí: nakládaná zelenina, 4 ks tofu, okurka, koriandr a chilli.

Poznámka k receptu

  • Pozvali jste na návštěvu vegetariány? Varianta s tofu je co do přípravy asi nejrychlejší a nejméně náročná, chuťově ale proti svým masitým kolegyním nijak nezaostává.
  • Nutné počítat s marinováním 1 hodinu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...