Bánh mì s tofu v citronové trávě
Seznam surovin
Náplň:
- tofu 500 gramů
- sójová omáčka 6 lžic (světlá)
- citronová tráva 2 kusy
- koření chilli 2 lžičky
- olej slunečnicový
Na dokončení:
- bageta 5 kusů
- rybí omáčka 4 lžíce
- citronová tráva 1 kus
- česnek 1 stroužek
- šťáva limetková 3 lžičky
- cukr 1 lžíce
- olej slunečnicový (na smažení)
Postup přípravy
1. Smíchejte sójovou omáčku, nasekanou citronovou trávu a sambal oelek nebo čerstvé chilli se dvěma lžícemi oleje.
2. Tofu dobře osušte, rozřízněte uprostřed podélně a pak na pět dílů, celkem budete mít 10 dílků z jednoho kusu. Vložte do připravené marinády, opatrně obalte ze všech stran a nechte v chladu odležet alespoň 1 hodinu.
3. Na pánvi rozehřejte větší množství oleje (tak, aby bylo tofu do poloviny ponořené) a smažte tofu dozlatova z obou stran při střední teplotě. Z usmaženého tofu odsajte pomocí ubrousku přebytečný olej.
4. Bagety podélně nařízněte z jedné strany, druhou nechte nedokrojenou. Natřete obě strany majonézou a vkládejte suroviny v pořadí: nakládaná zelenina, 4 ks tofu, okurka, koriandr a chilli.
Poznámka k receptu
- Pozvali jste na návštěvu vegetariány? Varianta s tofu je co do přípravy asi nejrychlejší a nejméně náročná, chuťově ale proti svým masitým kolegyním nijak nezaostává.
- Nutné počítat s marinováním 1 hodinu.
Načítám komentáře...