Barevné bramborové šišky
Seznam surovin
- brambory 8 kusů
- mouka pšeničná hrubá 1 hrnek
- mouka pšeničná polohrubá 6 lžic
- vejce 1 kus
- bylinky 2 lžíce (čerstvé, nasekané)
- houby sušené 1 lžička (rozdrcené)
- kurkuma 1/2 lžičky
- paprika sladká 1/2 lžičky (mletá)
- sůl
- olej
- kečup 2 lžíce (na omáčku)
- feferonková pasta 1 lžíce (na omáčku)
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce a ještě teplé je oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Posypeme je hrubou moukou se solí, necháme chvilku propařit, pak vmícháme vejce a nasekané bylinky a vypracujeme těsto.
Dvě lžíce polohrubé mouky smícháme s kurkumou, dvě s mletou paprikou a dvě s drcenými houbami. Z těsta utvoříme válečky asi 7 cm dlouhé a 2 cm silné, rozdělíme je na tři části a každou obalíme v jiné směsi.
Šišky usmažíme ze všech stran dozlatova v rozpáleném oleji, necháme je odkapat na savé papírové utěrce a podáváme s miskou omáčky na namáčení připravené smícháním kečupu s feferonkovou pastou.
Načítám komentáře...